lördag 8 januari 2011

Min italienska kok-konst...

Provade på lite italiensk kokkonst igår.
Den bestod av parmensanspäckad kycklingfilé med gnoochigratäng och jag måste erkänna att det blev jäkligt gott så därför delar jag med mig av receptet(gnoochi är som typ pastakuddar med potatis i)



Gnoochigratängen
Detta behövs för 4 portioner:
1 pkt gnoochi(finns bland färskpastan i de flesta matvarubutikerna annars kan man göra egen)
1 gul lök
4 hela vitlöksklyftor(tryck till dem lite lätt med en kniv)
400 g passerade tomater
400 g krossade tomater( med örter eller med vitlök)
10 hackade basilikablad
1 nypa socker
salt o peppar
ett litet paket mozzarella(skär i tunna skivor)
ca 1 dl hyvlad eller riven paremsanost


Börja med att göra en tomatsås i en kastrull.
Dela löken i två halvor.
Fräs löken och vitlöken lätt i oljan.
Häll i de passerade och krossade tomaterna, basilikan, socker salt och peppar och låt koka försiktigt i ca 30-45 minuter.
När tomatsåsen nästan kokt färdigt så koka under tiden gnoochin enligt anvisningar på paketen.
Ta bort löken från tomatsåsen.
Ta fram en ugnsäker form.
Varva tomatsås, gnoochi, mozzarella och parmensan(börja o avsluta med tomatsås)
Gratinera ca 20 minuter i 200 gradig ugn.
Kycklingen
Detta behövs för 2 personer:
2 kycklingfileer
ca 2,5 dl ströbröd
2 dl riven parmensanost
2 ägg
olivolja
nymalen svartpeppar
salt

Skär kycklingen i tunna skivor.
Salta och peppra.
Blanda äggen och parmensanosten och doppa kycklingen i smeten.
Vänd dem i ströbröd(rikligt)
Stek dem gyllenbruna på medelvärme.
Strö över lite parmensan till serveringen.

Servera med vitlöksbröd och gnoochigratängen.

Smaklig måltid:-D

4 kommentarer:

  1. Måste testas :)

    Goooooooooooo' fortsättning på 2011 Önsjar ja'....

    SvaraRadera
  2. Det låter jättegott. Kanske man kan bli bjuden på någon gång? Kram mamma

    SvaraRadera
  3. *asg*....Önskar såklart ;)
    Har liiiite brådis på Tangenterna ibland "sorry"
    Kul att "se" dig lite inne på Fixas :)

    /Kram i Vinter ☼

    SvaraRadera
  4. Det låter riktigt mumsigt! är inne i en parmesanperiod nu. Kram

    SvaraRadera