tisdag 3 maj 2011

Underbart middagstips

Ikväll gjorde jag en väldigt god middag bestående av cheddarfyllda lövbiffar med glaserade rotfrukter, smörstekt sparris och rödvinsås.
Riktigt, riktigt gott måste jag säga så här kommer mitt lilla hopkok.

Det som behövs för 2 personer är:

4 skivor lövbiff
skivad cheddarost
palsternacka
sötpotatis
potatis
kålrot
steklök
vitlök
selleri
sparris
olivolja
ljus sirap
salt/peppar
grillkrydda
en skvätt rödvin
vatten
3 tsk svartvinbärs gele
grädde
2 tsk kalvfond
1 tsk soja
maizena

Skär rotfrukter och lök i bitar och ringla över olivolja och sirap.
Salta och peppra.
In i ugnen 225 grader tills de fått fin färg och är färdiga.

Banka ut lövbiffarna under tiden.
Salta och peppra inuti och lägg på skivor med ost.
Rulla ihopa och fäst med tandpetare.
Krydda rullen runt om med grillkrydda.

Bryn dem runt om snabbt så de får fin färg.
Gör en sås av grädde, vatten, rödvin, kalvfond och gele efter tycke och smak.
Låt rullarna koka i såsen i ca 5 minuter.
Ta i maizena för att få den lite tjockare.

Stek under tiden sparrisarna i riktigt smör och salt(ta bort den nedersta delen på sparrisen)

Servera allt med rotfrukterna.







1 kommentar:

  1. Mums , låter gott som all mat du lagar. Kram mamma

    SvaraRadera