lördag 18 februari 2012

Förbereder

Hej!

Klockan är halv tre och jag går fortfarande i pyjamasen!
Håller visserligen på att förbereda inför kvällen då vi får gäster men nä....nu måste jag allt slinka in i duschen.
Har hunnit duka och göra efterrätten och förätten håller på att göras.
Blev ganska vår och sommarinspirerat måste jag säga :-)




Lasse Åberg glas till barnen :-D






























































Efterrätten är en såkallad förenklad cheesecake i glas med hallon.
Supergott och rekommenderas.

10 portioner

digestivekex
100 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
400 g philadelphiaost
1,75 dl strösocker
5 dl frysta bär (jag hade hallon)
färska bär att dekorera med


Smula sönder nästan ett helt paket digestivekex och rör runt med det smälta smöret(jag kör det alltid i en matberedare för att få det riktigt finmalet)
Vispa grädden men inte för hårt.
Blanda i vaniljsocker.
Blanda Phiadelphia med socker och rör i detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm. Mosa sönder de frysta bären lite lätt och blanda runt. Tag fram fyra fina glas eller genomskinliga skålar, varva söndersmulade kex med cheesecakekrämen och avsluta med färska bär. 



2 kommentarer:

  1. Åh vad mumsigt. Snygg dukning! Hoppas ni får en mysig middag.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Kan intyga att efterrätten var helt underbart god!! Kram mamma

    SvaraRadera