måndag 22 april 2013

BB kräm och CC kräm

Godkväll mina kära läsare:-)

Har varit full rulle sedan klockan 06.30 i morse. Lek och stohej, tårtbak, kaffebesök, styrketräning, kvällsbesök och mer kaffe och nu lite trädgårdsplanering igen.
Trädgårdsprojekt nr 1 sket sig rejält med de ekonomiska förutsättningarna så nu har vi gått över till trädgårdsprojekt nr 2 och räknar fram och tillbaka. Hoppas, hoppas att det blir av!

BB krämer.....det vet ju alla nu vad det är för något. Om inte så är BB kräm som en dagkräm med solskydd, concealer och primer i ett. Nu har det ju då kommit CC kräm.
CC krämen är en förbättrad version av BB, med tunnare konsistens, mer återfuktning och ökad utjämnande effekt med fokus på färgkorrigering och lite högre täckningsgrad. 
Loréal har nyligen lanserat sin första CC kräm som kommer i tre olika färger. Jag har ännu inte provat CC krämer men använder ibland Maybelinnes BB kräm när jag har brottom och vill se lite piggare ut i ansiktet. Jag föredrar att använda mina krämer från Exuviance som är anpassade efter just min hudtyp och med högt solskydd i samt mineralfoundation efteråt men som sagt, när man har brottom så är BB krämen en god vän och CC krämen är ännu mer lockande tycker jag :-)
Använder ni BB créme eller CC créme?
Något märke ni kan rekommendera? Tycker inte om Maybelinnes som jag har nu. Täcker inget och har dålig lyster.

 

7 kommentarer:

 1. Jag har heller inte testat, men BB cream tyckte jag inte om alls. Jag kör Priori eller Glominerals puderfoundations för det mesta, annars kör jag Kanebos velvet någonting. Just nu har jag så mycket hemma, så det räcker en stund.. Ska bli roligt att höra vad du tycker om du testar
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag använder Too faced BB-crème ibland när jag har bråttom och tycker att den ger ett osminkat resultat med lyster ;) annars använder jag YSL foundation och mina Clinique produkter. Är mycket sugen på att prova exuviance.. Har aldrig hört talas om CC- crème innan Kram Linsan

  SvaraRadera
 3. Trädgårdsprojekt nr 2 ska jag hålla tummarna för. Kommer att bli jättemysigt! Nr 1 kan ni ta när plutten är lite större:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nu blir ju till och med jag sugen! Enkelt och vårdande, passar mig. Vet du om den finns i butik? KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja det kanske är något för dig :-D Jag vet att Kicks har CC kräm från Lumene och Max Factor bla.
   Kram!

   Radera
 5. Jag har provat en massa BB-krämer och ska testa CC krämen (Lumenes har en jag bara måste testa): Bland de BB-krämer jag testat är Cliniques (i mellan segmentet), LÓreals (budgetsegmentet) och Rodials (lyxsegmentet) de bästa jag testat. Även Khiel har tagit in en BB-kräm som jag gillar. Cliniques ger mellantäckning, L´Oreals ger mycket lyster och svag täckning men ger ett fräsht intryck och Rodial är den mest täckande och ger ett litet minilyft så man ser slättare ut i huden.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska läsa om Lumenes cc kräm:-)
   Kram!

   Radera