onsdag 17 april 2013

Recept på en supergod kycklingrätt

Godmorgon!
Här kommer recpetet som jag lovade på kycklingrätten vi åt i går. Receptet är från Icas Buffé tidning år 2005 men jag har ändrat lite på det då vi tyckte det blev för lite sås när vi gjorde den första gången. Även vår 1 åring gillar denna rätten så den passar nog de flesta tror jag.


Så här gör du

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller vitlöksolivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 4 tsk färsk eller torkad oregano
  • 3 msk balsamico

  1. Skär varje kycklingfilé i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör eller olivolja i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Blanda grädde, buljongtärningar, oregano och balsamico i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter.
  4. Servera med rostad sötpotatis, rostad paprika, salladslök och vitlöksbröd.






2 kommentarer:

  1. Det låter väldigt mumsigt. Den kan man gärna bli bjuden på ;-)))
    Kram mamma

    SvaraRadera