torsdag 19 september 2013

Lär era barn att handskas med vatten!

Godmorgon finingar!

Igår var jag och mannen på badhuset med lillprinsen.
Vi åker dit där lite då och då för att han ska bli vattenvan och lära sig simma så snabbt som möjligt och det har vi gjort sedan han var liten bebis.
Jag tycker det är väldigt viktigt att lära barnen bli vattenvana redan från start för då gör man både dem och sig själv en stor tjänst och det kan faktist i framtiden rädda ditt barns liv!
Ju tidigare ditt barn lär sig att hanskas med vatten, lär sig flyta och kan hålla andan under vatteytan desto bättre.
Man behöver inte anmäla sig till dyra babysim om man inte har råd(även om slantarna egentligen går till något väldigt vettigt o man kan dra in på något annat) eller har möjligthet att gå på deras tider osv.
Man kan själv åka till närmsta badhus och träna barnet själv.
Vi började hemma i badkaret vid födslen.

Det man bör tänka på är att inte vara i vattnet mer än 30 minuter åt gången om barnet är under två år och att bada i temperaturer som är runt 32-35 grader varmt.
Likaså att inte påbörja basängbad innan barnet blivit tre månader gammalt.
OBS Spädbarnets hud far inte illa av kloret om ni tänker på det. Däremot om man badar väldigt ofta och länge så kan huden bli torr och klia och ögonen kan bli röda men det är inte farligt i sig. Bara obehagligt för barnet. Man kan smörja in barnet efter dushen med babyolja tex.

Barn föds vattenvana och det är till stor del ni föräldrar som överför inställningen till vatten på dem.
Visar ni att det är superkul att vara i vatten och börjar när de är riktigt små så kommer barnet också att tycka det roligt.


Ha en fin dag för det ska jag ha :-)
Kram

 

2 kommentarer:

  1. Kloka ord och härlig bilder! Kram <3

    SvaraRadera
  2. Håller helt med Faster. Som barn hade jag inte den möjligheten, och fortfarande som vuxen är jag mycket reserverad och försiktig i vatten :-D kram mamma

    SvaraRadera