lördag 14 december 2013

En snabb tårta och klenäter


Hallå finingar!
Var segt att gå till jobb idag 6.30 men, men....så e det.

Ni som känner mig väl vet ju att jag är en sådan som älskar att ha många bollar i luften och gärna alltid vill ha full fart och testa nya saker så igår blev det till att fixa klenor eller Klenäter som det också heter för första gången. Testade Ernst recept här.


fritera, fritera....Klenäter är ju en gammeldags klassisk julkaka som både är god och inte god på samma gång. Lite lätt citronsmak fast ganska torra av sig(har smakat bageriets här i stan och de smakade i princip likadant som mina fast där var ingen kanelsocker på vilket är 100 gånger godare)

Hade en tårtbeställning på en Batmantårta ocks idag(nu har jag gjort två Batman hehe)och gjorde en snabb variant denna gången så att jag kan hålla lite helg också :-)
Denna innehåller vaniljkräm med blandade bär och mjölkchokladganache.Såhär ska en tårta se ut efter att marsipanen elller fondanten lagts på. Inga veck och bulor får vara synliga :-)Nu ska jag ägna kvällen åt min fina familj och bara mysa med en massa tända ljus och en härlig brasa.


Kram på er!

 

3 kommentarer:

  1. Åh! Klenäter! Det brukar jag alltid göra till jul, ska försöka hinna med det i i veckan som kommer. Tårtan är supefin som vanligt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Att baka klenäter får mig att tänka på när min mor och jag bakade sådana till jul. Håller med att som vanligt är dina tårtor fantastiska :-D kram mamma

    SvaraRadera