fredag 24 maj 2013

Ett litet tillägg till er

Hej finingar!
Jag fick ett sms från en tjejkompis igår efter att jag skrivit att jag ville sluta blogga och hon tyckte det var tråkigt och undrade om jag inte bara kunde låta den vila ett par månader och se hur jag kände det efter sommaren.
Jag kommer ju inte ta bort bloggen och stänga ner den utan man kan ju fortfarande gå in här och tillbaka på gamla inlägg och kolla in recept o annat ju och ja....jag får se hur jag känner det efter sommaren och om jag känner annorlunda. Har ju inte haft något större uppehåll med bloggandet (max 3 veckor i sträck) så visst kan jag ta mig en funderare och se om jag känner anorlunda då, det är ju svårt att svara på nu så alla ni som tyckte det var tårkigt....håll ut... kanske finns det ett litet, litet hopp ändå.
Men så länge så får ni hålla koll inne på Cake by Hoffsan istället.

Tar mig en lång funderare

PS Tack för alla fina kommentarer igår här o på Facebook.
Kramar

 

torsdag 23 maj 2013

Mitt sista inlägg på bloggen

Hallå finingar!
Var så sugen på att hoppa lite fallskärm idag men måste fixa klart med staketet i trädgården innan kvällens trx pass sätter igång. Har träningsvärk från gårdagens trx så får se hur det kommer gå :-)

Har funderat väldigt mycket i veckan på bloggen och har kommit fram till att jag inte vill blogga här mer. Har sagt det förr men nu är det definitivt.
Jag kommer bara att ha min tårtblogg kvar och där uppdaterar jag ju några gånger i månaden men känner att det räcker.
Jag har bloggat i 4 år så det kommer inte bli lätt att sluta skriva när man är van vid det men jag känner att det är dags att avsluta nu av olika själ :-)
Jag har träffat så många fina människor genom bloggen och vi har haft så trevligt när vi träffast IRL och en del av er kommer jag ju att ha kontakt med och träffa även i fortsättningen och en del av er kommer jag kanske inte att träffa igen men då är ju Facebook super där vi har varandra och kan "följa" varandra med bilder, inbjudningar o annat skoj :-)
Jag vet att det är en del som kommer att bli besvikna nu bland mina nära o kära som läser här varje dag men ni får kolla in min tårtsida istället och så får ni ju givetvis ringa så ofta ni bara vill och komma hit istället när ni vill. Ni är alltid välkomna! :-)

Tänkte sammanfatta de här fyra åren med lite bilder (hur ska man kunna välja?? Går ju inte!)
Började med ett blygt litet inlägg om fallskärmshoppning och ny frisyr


Äventyren har avlöst varandra genom åren. Har haft sjukt roligt med maken min
Red mycket ett tag men tröttnade o ville bara ha fallskärmshoppningen och träningen kvar 

Boooom....oturen börjar förfölja mig



Nästa otur
Tog över ett år hos sjukgymnasten att bygga upp benet igen


Min fina vän som kändes som en syster för mig flyttar utomlands. Blev tomt utan henne.

Har blivit en del resande som jag skrivit om

Massor av outfits har visats




Massor av make up tips har det blivit....

...och Odd Mollysar

Kreativiteten har flödat med all tfrån maskerad outfits till hemmafix


Mer resor...

...och mer roligheter

Massor av kärlek....

....och recept har jag delat med mig av


Har träffat så många fina människor genom bloggen.

Bakningen kom igång på allvar


Jag har delat med mig av det största i livet, graviditeten och vårt barn






Och mycket träningstips och träningskläder

Oj det är inte lätt att välja bland 1000 tals bilder och det känns lite vemodigt att avsluta denna blogg, min dagbok som var tänkt till familj och släktingar men som allt fler blev intresserade av.

Nu ska jag, maken och min underbara lilla prins Vincent ha en förhoppningsvis varm o trevlig sommar(börjar med ridning imorgon hos en vän) och en efterlängtad resa till Turkiet och en resa till Thailand i vinter(Cecilia, välkommen hem från Turkiet idag. Hoppas ni hade det skönt där!) hoppa fallskärm, gå på sommarmarknader, åka till Pannkaksladan, vara på stranden, baka tårtor, fira 5 årig bröllopsdag och mycket mycket mer. Jobbet börjar om 3 månader och prinsen börjar förskolan och ska få träffa många nya jämnåriga och förhoppningsvis framtida kompisar att leka med de åren han kommer att gå där och jag tror han kommer trivas som fisken i vatnet. Han är en nyfiken och framåt liten kille som sin mamma o pappa och inte det minsta blyg så jag oroar mig inte och jag litar på att personalen tar väl hand om honom men det kommer bli jobbigt att lämna bort honom i början såklart. Det tycker ju de flesta föräldrar. Man är ju van att ha dem hos sig om dagarna :-)
Jag hoppas att ni vill följa mig på min tårtblogg(jag har lagt till en "följ ruta" ni kan ansluta er till precis som man kan till denna bloggen och kika in på mina skapelser. Kommer att uppdatera där redan i helgen och i veckan som kommer  :-)
Kommer sakna era fina kommentarer ni har gett till mig under årens lopp men ni kanske skriver en liten hälsnng ibland till mig på tårtbloggen :-)

Ta hand om er.
Många stora kramar


 

onsdag 22 maj 2013

Livsgnistan någorlunda tillbaka

Hallå!
Sitter och funderar på hur mitt liv har varit de senaste tre åren.
Jag kan inte riktigt fatta och få in i huvudet allt jag varit med om och hur mycket jag och maken gått igenom(både på gott och ont)
Vissa kvällar kan jag vara ledsen och tänka att jag blivit snuvad på livet från och till dessa åren samtidigt som jag kan känna stor glädje åt det jag faktist har. Ett friskt barn, en make, ett hus vi trivs i väldigt mycket, en bror som jag aldrig varit ovän med och som jag är väldigt glad för, föräldrar som ställer upp i vått och torrt och sätter sina barn i första hand, fina underbara vänner och framförallt att jag är frisk även om foten och knäet alltid kommer att smärta och jag kommer halta lite från och till.
Hur som helst så känner jag att livsgnistan är tillbaka. Kanske inte fullt ut då där är ett par saker om framtiden som bekymrar mig men jag hoppas att mina slutliga funderingar och val kommer att bli bra i slutändan och att jag kan bli helt och hållet super duper lycklig igen som jag var för tre år sedan.

Idag har det blivit mycket motion. Först powerwalk med en kompis i morse. Stannade till på en härlig lekplats med barnen och sedan bar det hemmåt igen för lite jobb med tårtdekorationer, kaffe och kärringasncak och sedan blev det ett TRX pass nu ikväll. Känns i hela kroppen och huvudet att jag tränat hårt idag men det är bra, det är då resultaten kommer.
Fick förresten syn på en riktigt gullig liten bubbla igår.
Vilken cool en! Kolla in väskan på taket! En sådan skulle man glidit runt i:-D
Fick inte med hela på en o samma bild för jag hade redan satt mig i bilen när jag upptäckte den bredvid mig och det kändes ju lite smått pinigt att kliva ur igen o börja fota någon annans bil hehe.











Ja, ja....svammel,svammel. Nu ska jag dega lite i soffan och ta det lugnt.
Ha en bra kväll.
Kram
Maria

tisdag 21 maj 2013

I massagestolen....

....efter ett träningspass.
Hoppas på bättre väder i morgon men det ser inte så lovande ut.
Ska se Kjelles matresa på tv när jag kommer hem. Tycker han är helskön!
Ha en fin kväll.
Kram



måndag 20 maj 2013

Populäraste resorna och hallon......

....e gott;-)
Har blivit bad av en liten busunge två gånger idag och så har vi hämtat hans första pass. Nu är det inte långt kvar tjohooo! Längtar ihjäl mig!







Ska ni ut o resa i sommar eller ska ni semestra i Sverige eller hemma?
Här kommer de populäraste resmålen just nu(källa svt nyheter)

1. Spanien(Mallorca är det stora dragplåstret) En helt underbar ö. Har vart där två gånger o åker gärna dit igen. Spanska tapas och underbara bad lockar mig dit.
2 Turkiet(Alanya, Side och Bodrum är poppis)Första gången vi besöker Side så det ska bli spännande.
3. Grekland(Åhhh kan inte få nog av dessa underbara öar. Har besökt Kreta, Santorini, Thassos, Parga mfl och det är något speciellt och avslappnande som gör att jag gillar det och så maten förståss)
4.Cypern. Tror jag varit där 4 gånger och första gången som 9 åring. Härligt är där och väldigt varmt.
5. Kroatien. Har ökat med mer än 50 % sedan förra året! Har aldrig varit där men det ser ljuvligt ut.

Sov så gott(ja ni flesta sover nog redan antar jag) 
Kram Maria

söndag 19 maj 2013

Grönt e skönt

Godmorgon!
Sitter o kollar ut på regnet och känner mig dyster. Det varju så härligt igår. Kalaset gick som en dans och vi satt ute hela tiden på terassen och barnen sprang o lekte i trädgården. Precis så härligt som det ska vara.
Maken är och tränar cykling i 14 mil idag men för mig får det bli en innedag till han kommer hem men det gör iofs inte så mycket då jag har massor av dekoratiner att göra till kommande tårtor.
I eftermidag ska vi bygga staket i trädgården.
Missade omröstningen i schlagern igår men det var ju ingen överraskning att Danmark skulle vinna.
De var ju tippade vinnare redan vid genrepen så det blev bara en "jaha upplevelse" när man vaknade i morse och kollade nyheterna :-D

Lägger ut lite bilder från kalaset igår och på min för tillfället stora favoritklänning från Lindex för hela 199 kr(finns i vitt och blått också) Örhängena är från Glitter och skorna från Tommy Hilfiger. Tänk att man kan gå i klackar igen!

blommor från trädgården
blommor från farmor
Prinsen har tröja från Name it, solhatt och shorts från Villervalla
Mozarella, basilika och några ovanliga tomater jag inte vet namnet på
Tårta med chokladbottnar, hallonmousse, Deluce de lech mm
Bulgur, spenat och paprikasallad
Melon, fetaost och balsamico
Kycklingspett marinerade i ingefära, honung, chilisås, vitlök o japansk soja. Hallomiost bredvid.
Nachos, cheddarost och tacokött
pizzabullar
En av presenterna, ett fint tårtfat från Pip studio


En jätteresväska i snygg färg
Makens brorson, min svärmor och min farmor
Från vänster: Svärfar, min pappa, min bror och makens bror




En av presenterna


En kanondag!
Tack fina ni!
Kram