måndag 3 mars 2014

Odd Molly håller på att dö ut-allt håller på att dö ut!

Hallå bloggisar!
Hemkommen från skolan och på vägen hem så åkte jag till ett köpcentrum i Malmö och blev väldigt paff när jag insåg att alla butikena höll på att stänga därinne. Det var väldigt många tomma butiker och butiker som höll på att packa ihopa. Jättetråkigt men har hört att det är höga hyror där men jag tror inte riktigt det handlar om bara det. Är där bara mycket folk som vill handla så är det ju inga problem att betala hyrorna heller. Ligger kanske fel? Butikena i sig var det inget fel på. En bra blandning och inte bara de stora vanliga kedjorna som Hm och Lindex tex. Tror istället att näthandlen har tagit över en stor del av vårt shoppande. Det är smidigt, enkelt och man kan jämföra priserna lätt från butik till butik och handla där det är billigast för samma vara och man kan göra riktigt bra reafynd via nätet och slippa röran som det oftast blir inne i en butik vid rea.
Läste förresten att de håller på att byta golv i det där köpcentrat jag var i från svart till ljust för att få mer kunder. Haha de måste skämta?! Men när jag kollade på golvet så stämde det faktist. De byter golv i hela faderullan!
Jag körde vidare och hamnade på ett annat köpcentrum i Lund där jag brukar handla och då var det samma där. Spirit stores hade gått i konkurs och där var fler affärer som hade stängt igen sedan jag var där sist. Butiker som sålde märkeskläder och jag måste nog säga att jag tror att märkeskläderna håller på att dö ut. Många klädälskare är inte villiga längre att ge 1500-2000 kr för en blus eller en klänning. Bara kolla Odd Molly. Det har ju verkligen snart nått bottens ände. Alla Odd Molly bloggare är som bortblåsta eller har bytat inriktning på bloggarna(eller iallafall 99 % av oss som bloggade om det) och kanske inte så konstigt med tanke på dels de hutlösa priserna och dels för att de inte har något nytänk. Samma koftor, samma blusar, samma klänningar om och om igen med undantag från ändrade färger i princip. Vet inte om det är samma med tex Hunky Dory(att det går sämre) men det verkar nästan så även om de ju faktist har mycket nytänk enligt mig. Tittar man på Tradera så är andrahandsvärdet på kläderna inget att hurra förr som det var tidigare.
Hur är det där ni andra bor? Börjar det gå lika dåligt där för galleriorna och köpcentrumen eller för märkeskläderna?


Nu ska jag göra vetesurdeg som ska "matas" och stå och gotta sig i tre dagar.
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar