söndag 17 april 2011

Bakluckeloppisen över och världens godaste paj!

Trotsade den onda foten och begav oss till Lund på Bakluckeloppisen för att sälja av en massa grejor idag.

Vi fick ihopa 1500 kr på 3 timmar så det var toppen tyckte vi.
Folk är som galna där och man hinner inte ens parkera förrän det står folk bakom bilen och ska köpa :-D
Tur med värdret hade vi också även om det såg dystert ut på morgonkvisten.


Nu till något annat nämligen en av de godaste smulpajerna jag någonsin smakat och som ni bara måste testa.
Det är Leila Lindholms recept men jag har ändrat på det lite.

Äppletantens smuldegspaj med hallon

Ugn 200 grader

1 påse frusna hallon eller ca 7 dl (eller andra bär)
1,5 dl rörsocker/råsocker
1,5 dl rostade kokosflingor
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
225 g smör
4 st knölar syltad ingefära(finns på Coop, Ica osv i burk)
0,5 dl strösocker
2 msk majsstärkelse eller potatismjöl

Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.

Hacka ingefäran och blanda den med bären, strösocker och majsstärkelse.

Lägg frukten i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

Severa med vanilvisp!






3 kommentarer:

  1. Här började vädret bra, men sen mulnade det, och började blåsa. Tråkigt. Har iallafall grillat pannbiffar med oliver och fetaost. Gott.

    SvaraRadera
  2. Mums, din paj lät väldigt god. Kanske kan man bli bjuden på den en dag? kram mamma

    SvaraRadera