onsdag 9 februari 2011

Pluggar, två smarriga recept igen och dagens

Sitter och pluggar in min Open water dyk-kurs(igen)
Började med den för två år sedan men fallskärmshoppningen och annat kom imellan så jag gjorde aldrig den klar men nu jäklar finns det ingen återvändo!

Eftersom jag troligtvis inte kommer kunna hoppa fallskärm igen eller på väldigt länge så är dykningen nr 2 på listan över roligaste hobby för mig(och skonsammare för mitt ben)

Dök i Thailand bland sköldpaddor, hajar och annat vackert förra året vilket verkligen var en upplevelse.

Jag och min man i Thailands undervattenvärld


Plugga, plugga plugga....

Igår blev det fart på "Bak och mat-Hoffsan" igen :-)
Gjorde en underbart god sallad med fikon, hallomi mm och en choklad/pistagenöts tarte med krispig snickersbotten toppad med vaniljgrädde.
Måste provas men den är mycket mäktig så små bitar är att rekommendera!

Ingridienser till salladen:

Salladsblad(olika sorter)
fikon
stekt hallomiost
rostade pinjenötter
tomater
balsamico
vitlöksbröd



Recept på kakan:

Ingredienser:

BOTTEN
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör utan bitar
6 dl cornflakes

TRYFFEL
450 g mörk eller ljus choklad
(jag använde 200g mörk choklad 70 % och 200 mjölk choklad men man kan ha bara mjölkchoklad om man vill det)
1 dl vispgrädde 20 %(man behöver inte ta den fetaste på 40 %)
1 dl mjölk
½ dl hackade pistagenötter + ½ dl till för granering

Gör så här:
BOTTEN

•Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. (går bra med folie också)
•Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop. Får ej koka! Dra kastrullen åt sidan, krossa flingorna lite lätt med handen och rör ner. Tryck ut massan i formen.
TRYFFEL
•Smält chokladen i en bunke i mikron.
•Koka upp grädde och mjölk. Häll sedan grädd/mjölken i chokladbunken och vispa, helst med en elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna. Häll krämen över botten och ställ kylen, minst 5 timmar men helst över natten.
•Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad vaniljgrädde. MUMS!!



Dagens outfit:
Odd Molly Overcast coat i almost black, Fonda undertill, strumpor Kappahl, stövlar Scorett.


5 kommentarer:

  1. Det låter väldigt mumsigt, men avancerat att göra. Kanske kan man få beställa en? Kram mamma

    SvaraRadera
  2. Du kan få smaka den imorgon.
    Den var lätt att göra.

    SvaraRadera
  3. Det ser jag fram emot. Lätt och lätt, det säger bara den som kan. Som mormor alltid sa, det är inte svårt, om du kan!? mamma

    SvaraRadera
  4. Har du några dyk relaterade frågor så finns det en trestjärnig instruktör och tillika armedykare här hemma, undertecknad delar säng med honom.

    SvaraRadera
  5. Hehe okey låter bra :-D
    Själv delar jag säng med en fallskärmsinstruktör men det hjälper ju inte haha.

    SvaraRadera