Har bakat ostbullar och saltbullar ikväll och körde med ett recept som jag ändrade lite på och de blev väldigt goda måste jag säga.
Marias ostbullar / saltbullar:
75 g margarin(jag kör riktigt smör för det tycker jag bli godast)
5 dl standard eller mellanmjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
1 ägg
8 dl vetemjöl
5 dl vetemjöl special(för att få dem något luftigare)
Pensling:
1 ägg
riven ost
vallmofrö
flingsalt
Smält smöret.
Tillsätt mjölken.
Ljumma till fingervärme eller 37 grader.
Lös upp jästen i lite av degspadet och tillsätt sedan resten av degspadet, salt, ägg och mjöl och arbeta degen med degkrokar.
Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min.
Ta och rulla bullar i valfri storlek(tänk på att de blir ganska så mycket större i ugnen)
Pensla med uppvispat ägg och tryck/strö på riven ost på hälften av bullarna och vallmofrö+flingsalt på hälften.
Grädda i ugn på 250 grader i ca 8-10 minuter.
Nu ska jag kolla in vårkatalogen från Panduro Hobby.
Jag älskar pyssla och är redan i doptankar till sommaren med dopkort och annat skoj haha.
Mina närmsta vänner vet att jag är rent galen när det gäller planering :-D

De ser väldigt mumsiga ut! Kanske får man smaka en? Kram mamma
SvaraRaderaJa jag sparar några :-) kram
Radera