tisdag 27 mars 2012

Hemma igen

Hej allihopa!
Vill först och främst tacka er för alla fina kommentarer när vår lilla son kom till världen.
Jätteroligt att läsa :-)

Efter tre långa veckor på sjukhuset så fick vi äntligen komma hem i förrgår.
Är helt slut i skallen och det är många känslor som svallar.
Lilla Vincent har hållit oss vakna fram till 4 varje natt och bara skrikigt hela tiden oavsett vad vi har gjort och det känns väldigt frustrerande.
Inte blir det bättre av att man håller på att svimma av smärta så fort man ska resa sig upp ur sängen :-/
Var liksom betydligt lättare på sjukhuset när man kunde hissa upp huvudändan och inte behövde använda magmusklerna för att sätta sig upp.
Förhoppningsvis så vänder det så småningom men just nu så känns allt bara jättejobbigt och jag har svårt att njuta av allt men samtidigt är det ju underbart såklart.Man kan inte sluta titta på det lilla livet för man tycker ju han e så söt :-)

Kändes konstigt att komma hem med värsta vinterjackan och stövlarna på sig när man varit inomhus i så många veckor och när man ser alla som börjat med vårkläder och fått på sig Conversen :-)
Ser så härligt ut.
Har varit inne lite snabbt och kollat era bloggar och ni är så fina allihopa i era  nya Mollysar och Chillisar!
Hoppas att jag snart kan och orkar få på mig något annat än mjukisbrallor :-) Längtar att få sätta på mig något snyggt igen.
Vågen började på 59 kg och slutade på 77 kg, alltså 18 kg plus.
Nu står den på 72 kg :-D

Ett par kort på en sliten mamma och en trött liten prins.

















Kram

22 kommentarer:

  1. Välkommen hem!! Herregud vilken liten sötis - de där tårna är ju bara det ljuvligaste som finns :-)
    Hoppas du får vila lite och orkar njuta ordentligt också!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Sötnosen där. Han och du har haft det tufft. Sov när ni kan och låt allt annat vara.

    mys på

    SvaraRadera
  3. Ohhhhh guud så fin han är! Och skönt att ni fått komma hem!
    Koppla av o njut nu gumman,tiden kommer gå fort (säger jag som inga barn har) haha!
    Hoppas du blir bra snart, men att se på Vincent ger dig styrka så titta på han tills du nästan smälter haha!

    All lycka till o ser framemot att träffa er!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Det är många som vill ge olika råd när man blir mamma, lyssna på dem som passar dig och strunta i resten, varje barn är unikt med olika egenskaper och behov. Det jag har gjort för att överleva det första året med mina barn är att göra det roliga först, det andra så som tvätt och disk kommer du att få gjort i alla fall.

    /Ash

    SvaraRadera
  5. världens sötaste lilla familj
    lyckönskningar från farmor o farfar

    SvaraRadera
  6. Åh! Så söt han är! Ta det lugnt och bara va. Innan du vet ordet av så har du fått av dig joggingbrallorna och glidit in i en snygg Molly eller Chill. Det är säkert bara 1% av befolkningen som kan glida i sina gamla jeans efter en graviditet!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Finaste lille pojken. Grattis ;)
    Mitt andra barn blev också förlöst med kejsarsnitt.
    Fick följande tips av sjuksköterskan som hjälpte mig.
    När du ska göra nummer två på toa, håll båda händerna på magen som stöd/muskulatur eftersom den du har är delad och skuren i osv...gör ONT annars.
    När du reser dig upp rulla över på sidan (gör ont men efter ett tag lättare) skjut ifrån med armarna...och häv dig upp, då behöver du inte använda magen. Hoppas du förstår hur jag menar.
    massa lycka till. Smärtan försvinner...lovar :)

    SvaraRadera
  8. Oh vad skönt att allt har gått bra så ni kom hem snabbt igen!! För mig har den där första tiden varit fruktansvärt jobbig. Jag var helt förtvivlad när alla sa "njut nu av den här tiden" eftersom jag tyckte den var det värsta jag varit med om. Jag kände mig fångad i hemma-fängelset och blev nästan tokig av sömnbrist, bröst som värkte och ständigt dåligt samvete.

    Så mitt tips är. Ta det lugnt, en dag i taget och be alla om hjälp med vardagssysslorna. Man måste inte va glad och tacksam varje dag. Skynda långsamt! Känslorna kommer och jeansen glider snart på igen! Jag lovar.

    KRAMAR

    SvaraRadera
  9. Välkomna hem !! Han är bedårande söt lillprins Vincent ♥ Ta en dag i tagen och som den är ..det tar ju ett tag både för er och honom att lära känna varandra och wips så är ni där då det bara rullar på..och då kommer det en MOLLY EL Chill på dig och de där kilona vad säger man 9 mån upp 9 mån ner så gott om tid har du !! ALlt kommer så småningom smält allt i din takt bara !!

    KRAMAR I MASSOR

    SvaraRadera
  10. Grattis till er och söte sonen! Vet att det är en jätteomställning att bli mamma och att komma hem. Den första tiden kan vara oerhört tuff. Det blir lättare, ni kommer komma in i rutiner och ta all hjälp ni kan få längst med vägen.

    Stor kram,
    L

    SvaraRadera
  11. Välkommen hem! Han är ju helt bedårande söt lille Vincent! Se till att njut så mycket du bara kan. Strunta i allt runtomkring och ta all hjälp du kan få. Ingen tröst kanske men jag var helt knäckt första tiden innan man fick in rutiner tillsammans. Allt är ju nytt för er alla och det blir bättre, jag lovar... Sov på dagen om det går och vila när lillen sover istället för att fixa allt i hemmet de stunderna. Hoppas det löser sig fort med sömnen och nattfriden

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  12. Hej! Håller med Dr Molly ovan. Det blir lite tokigt när en del säger njut när man själv kanske inte mår bra eller så bra som man önskar. Du har också fått ett lite för tidigt fött barn vilket har sina speciella sidor, och du fick ligga inlagd före. Alla graviditeter, spädbarn etc är olika från "jättelätt och härligt" till verkligt jobbigt och slitsamt - även om alla älskar sina barn lika mycket! Viktigt att inte jämföra sig med andra, och är det riktigt jobbigt så kanske det hjälper att tänka på att allt blir lättare allteftersom. Första barnet är den största omställningen helt klart.
    Kram från Anna, som läser din blogg

    SvaraRadera
  13. grattis till er lilla prins!!
    Va INTE rädd för att ge honom ersättning...... det mår ni alla bra av ; ))
    /malin

    SvaraRadera
  14. Grattis till lillprinsen! så söt! Gjorde snitt för 1 år sedan och på BB hade man ett "rep" fastknutet på sidan av sängen, det var mkt lättare att rulla över på sidan och häva sig upp med hjälp av den. Strunt också i alla "måsten", sov när Vincent sover (på dagen) Har du bärsele? Man kan få mkt gjort medans bebin sover sött i selen.
    Många kramar; Ella :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken fin liten fot....
      Välkommen hem lille Vincent till mamma o pappa.
      Ja det är en omställning med första babyn.....allt nytt....både roligt o jobbigt!!
      Kram Titti

      Radera
  15. Åhhhhh, så fiiiiiin!! :)
    Tillykke med ham. Og sikke et smukt navn.

    Stor kram fra DK :)

    SvaraRadera
  16. Lite sent, men stort grattis till ert fina mirakel! Har följt dig länge nu, men är inte så bra på att kommentera. Förstår att det är mycket som är upp och ner nu. Kram och lycka till med nya livet!

    SvaraRadera
  17. Många fina kommenterer till dig Maria! Inga måsten nu, känn er för. Stor omställning, för er alla tre. Kram på er! <3

    SvaraRadera
  18. Håller helt med alla andra kommentarer. Skippa alla måsten, vila så mycket ni bara kan, ta hjälp från nära och kära.
    Stor kram till er alla 3, från mormor och morfar

    SvaraRadera
  19. He is beautiful! Let the fun begin....your life will overflow with joy.
    Kram,
    Karen XOXO

    SvaraRadera
  20. Grattis till en jättesöt son som dessutom ser ut att va lik sin pappa =) Ta det lugnt och njut av varje minut, tänk på att tiden går så fort och snart är han ingen bebis längre ;)

    SvaraRadera
  21. Grattis till eran ljuvlige lille son. Synd att pappan missade själva förlossningen men man måste komma ihåg att bebis och mamma kommer först. Han fick ju njuta ganska snart efter iallafall ;-)
    Hoppas att du repar dig snart.
    Kram och grattis ännu en gång!

    SvaraRadera