torsdag 8 mars 2012

Mitt nya hem- fängelse

Hej på er!

Livet just nu är inte det roligaste och lättaste.
Är inlagd sedan i tisdags då bebisen inte växer som den ska och kommer jag troligtvis att vara inlagd tills det är dags för förlossning vilket kan vara allt från några dagar till en månad :-/
Är otroligt ledsen och saken blir inte bättre direkt när man idag blev flyttad till ett annat sjukhus 8 mil hemifrån pga platsbrist på prematuravdelningen som jag måste vara nära till ifall de behöver ta ut bebisen.
Har nu hamnat på ett rum lika stort som en toalett utan tv, spegel, radio eller något överhuvudtaget.
Värre än ett fängelse!
Dessutom en massa nyfödda bebisar vägg i vägg som skriker vilket är otroligt psykiskt påfrestande när man är i denna situation.
På förra sjukhuset hade de iallafall delat upp det så att nyförlösta föräldrar var i en del och oförlösta i en del.

När jag kom detta sjukhuset fick jag också höra- öhhh vi har glömt att beställa mat till dig men vi värmer en färdigrätt från Findus....
Sjukare än sjukast säger jag bara och detta betalar man skatt för!
Min fina make är här och stöttar mig ett par dagar som tur är och jag har fina vänner och familjemedlemmar som jag håller kontakt med för att orka med livet.


mitt nya glamourösa hem
Sköt om er!

25 kommentarer:

 1. Åh vad jag lider med dig. Själv blev jag inlagd 11 veckor före BF då förlossningen startade. 3 dygn på förlossningen med dropp och ett 30 tal kvinnor som fick sina bebisar under tiden. Jag var livrädd för att min skulle komma ut. Efter det blev det 4 veckor på antenatalavdelningen tills de satte igång mig pga havandeskapsförgiftning.

  Jag förstår vad du menar med fängelse. Jag får fortfarande ångest om jag måste till Näl. Jag blev inlagd med barn 2 också, snacka om ångest. Har du TV på rummet? Fråga om du kan få det, tiden går lite snabbare. Dator, får du ha det? Jag har tyvärr inte så många tips. Det är svårt att hålla humöret uppe när man känner sig lite liten och rädd för att man inte har kontroll, samt att det väller över i hormoner också gör det inte bättre. Du får försöka att tänka att det är bra de har koll på dig och lillkillen, och att det kommer att sluta med att du får världens finaste son som belöning. Inte lätt, men försök så gott du kan att tänka positivt, snart är han här!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Fy vad jobbigt:(
  Lider verkligen med dig, kan inte mer än hålla med Hilde...
  försök att tänka att dom har stenhård koll på dig och lillkillen så allt ska bli bra i slutändan.....
  Många styrkekramar till dig och Daniel.
  Kram!!!!!

  SvaraRadera
 3. så himla jobbigt. Alla kramar till dig som finns på denna jord.

  SvaraRadera
 4. Men ååå gumman vad tråkigt och jobbigt! Lider verkligen med dig. Du får tänka som så att det är för lillens skull och snart, snart har du honom i din famn. Allt kommer gå jättebra ska du se men förstår att det känns ursunkigt just nu...

  Tänker på dig

  Massa peppingkramar
  /Vivvi

  SvaraRadera
 5. Fy vad trist. Förstår att det är fullt överallt men vi har ju plats i Hbg! Kom till oss!!! All lycka till och skönt att dom har dig under uppsikt så den lille mår bra! KRAMAR

  SvaraRadera
  Svar
  1. Styrkekramar till dig o den lille.....och blivande fadern....kram Titti

   Radera
 6. Stackars dig! Hoppas allt kommer gå bra med den lilla bebisen:-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Stor kram till dig!! Förstår att allt känns skit just nu MEN det kommer att vända... Kram Heidi

  SvaraRadera
 8. Jag lider med dig, det är fruktansvärd miljö att vara i. Jag sänder dig massa tankar. kram

  SvaraRadera
 9. Ååå nej då! :( känner med dig och tycker så synd om dej som ska uppleva detta vid din första graviditet..

  Har ett bloggtips till dej då du ligger där. Kanske du ej vill läsa om sådant, men.. Linn Jung är en av Finlands största bloggare och hon var i samma situatio som du för ett år sedan ( kanske lite mer?). Hon skrev en massa om det, och tipsade även om andra liknande bloggar. Här är hennes blogg om du vill kolla! :)
  http://linnjung.com/

  Massa styrkekramar till dej!! <3

  SvaraRadera
 10. Om du hade blivit inlagd i "M" istället för "L" hade jag väl förstått, men "H" pga. platsbrist e ju helt..ja, vad ska man säga?! Jag kan bara hålla med dig om det du skrev..!
  Och livet e som en berg och dalbana ibland, men vagnen tar sig upp till toppen igen!
  Tro mig..! Vänta bara tills du sitter där hemma i soffan med den lille i famnen och myser...du kommer inte ångra ett skit, även om det inte känns så nu!

  Kan inte mer än att skicka er en massa styrkekramar till er just nu!

  Och ta hand om dig fina Maria! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh så du är i Hbg?!? Som jag förstår det är du ju i vecka 35 så jag fattar inte varför du måste va nära neo? Du kanske snart kan flytta tillbaka till Lund då eftersom man inte brukar behöva neo-vård om man inte är under vecka 35!?! Jag förstår att det är trist med fula lokaler och äcklig mat. Men jag kan i alla fall intyga att Hbg har världens bästa förlossning och neo-personal. Dom är guld värda!

   ALL LYCKA TILL!

   KRAM

   Radera
  2. Dr Molly :
   Jobbar själv på Neo i Halmstad och vi tar emot även de barn som föds i "rätt" födelsevecka också..
   Allt hänger på hur bebisen mår. Inte bara på om det är prematur eller inte.
   Har haft de som födds 2 veckor över tiden och upp till 6 månader som kommit till oss pga av andra orsaker.

   Att finnas nära till Neo är guld värd för Maria. :)
   Med tanke på att bebisen inte följer sin kurva och är än sålänge för liten för tiden är det toppen att Neo ligger nära till hands.
   Nu håller vi tummarna att bebisen växer snabbt sista veckorna :D

   Radera
  3. Absolut! Jobbar själv på neo i Hbg så jag vet intagningskriterier. Jag menade bara att det kan va så att man får flytta tillbaka till sitt hemsjukhus när barnet är mognare eller plats finns.

   Radera
 11. Skickar många, många styrkekramar! Mamma o pappa

  SvaraRadera
 12. Perhaps it is a bit boring but it is best to know that you are having proper care for you and the bundle that you carry. I wish you both good health.
  Kram,
  Karen XOXO

  SvaraRadera
 13. Lider med dig å hoppas du får tiden att gå en tv borde de kunna ge dig el be mannen ta med dator el annars en portabel DVD l!!! Snart är han ute å då är detta glömt skönt att vara under kontroll å nära proffshjälp!!! All lycka och styrkekramar till er båda
  /Tina

  SvaraRadera
 14. Tack alla för er omtanke! kram!!

  SvaraRadera
 15. Tänker på dig o allt kommer gå bra ska du se!
  :)
  Skickar många styrkekramar till dig!

  SvaraRadera
 16. Be din man vara nära dig så mycket han kan...själv blev jag inlagd i v 30 p g a för tidig vattenavgång och min man tog med sig jobbet och var med mig (SÖS i Sthlm ställde in en säng till i mitt rum) vilket gjorde det hela drägligt medan jag låg inlagd med värkstoppande dropp i två veckor. Man är ju konstant orolig, jag känner med dig då detta är din första graviditet, för mig var det den andra. Tänk på att allt kommer att gå bra och att tiden när du kommer hem med din bebis kommer vara underbar...

  SvaraRadera
 17. Ah vad synd att du inte är här i Nordost; då hade jag ju kunnat hälsa på dig.

  SvaraRadera
 18. Många tankar och kramar till dig - hoppas du får flytta till en bättre avd snart
  KRAM!

  SvaraRadera
 19. Förstår att allt känns botten just nu - men du ska se att du klarar dig igenom det här också! Be om en TV, eller se på film på PCn, och be mannen ta med massor av böcker. Och glöm inte öronproppar så du får sova på nätterna.

  Kom ihåg att lille prinsen snart är ute och att natten är som mörkast innan gryningen!

  Stora, varma kramar!

  SvaraRadera
 20. Usch! Jag känner med dig.. Min andra slutade växa i v30 och sen fick jag havandeskapsförgiftning på det:( bra att ha neo så nära! För dom är mer proffsiga än vanliga BB och det är bra oavsett vilken vecka du föder i. Förstår om det är trist. Du får surfa som en galning och läsa böcker o tidningar. Flödesmätniingen har väl en felmarginal också. Men för mej stämde den ganska bra. Men hon var snabbt i fatt i alla fall:) får du någon permission?. Kram jes

  SvaraRadera
 21. Usch, förstår det är kämpigt. Du ska se, snart är er lilla prins hos er och mår fint! Stykrekramar till dig/er! Från Therese (Kalmar)

  SvaraRadera