torsdag 21 juni 2012

Största missen idag och förberedelser inför morgondagen

Hej!
Är helt och hållet död idag. Har varit full rulle hela dagen med babymassage på bvc och förberedelser inför vår midsommarfest mellan varven här med tårtbak, dukning osv. Har försökt roa prinsen när han tröttnat på babysittern eller babygymmet också så ja....phu imorgon ska jag vila och så får maken ta resten :-)

Jag gjorde en tårta som jag hittade i Icas senaste tidning Buffé med Deluche de leche (kolasås som är gjord på kondenserad mjölk där man kokar hela burken i en kastrull i 2,5 timme)
Jag har ju gjort denna kolasåsen 100 tals gånger och aldrig misslyckats med den men nu hände något knasigt.
Jag köpte en burk och lade i burken som vanligt i kokande vatten och efter 2,5 timme så var den fortfarande helt lös? Jag kokade den i en timme till och fortfarande lös.
Vafan tänkte jag.....måste vara något fel på innehållet så jag köpte en likadan och då händer exakt samma sak. Den stelnade inte! Jag var nu rosenrasande!
Jag gick in och sökte på nätet och då hittade jag felet. Jag hade köpt OSOCKRAD kondenserad mjölk och då stelnar den inte grrrrrrr, så tänk på det om ni ska göra denna underbart goda kolasås. Köp sockrad kondenserad mjölk!
Så... tredje gången gillt och den blev äntligen som den brukade :-)


Drömmer om en lång och härlig spa dag där jag kan vila upp mig

Tårtan är gjord på en botten av digestivekex och osaltat smör därefter Deluche de leche, daimgrädde och limemarinerade jordgubbar ovanpå( i Icas recept var de ej limemarinerade men jag älskar det och tycker det passar till den söta kolasåsen)

Dukat och klart

Prinsen har hittat en orm i babygymmet :-D
Vi ses imorgon då jag kommer att ha en lånad Mollyklänning till min midsommaroutfit ;-)
Kram

 

3 kommentarer:

  1. Oj vad du slitit idag!! Irriterande med kokosmjölken..skönt du kom på felet till slut! Tårtan både låter underbart smarrig o ser väldigt fin ut! Blir sugen själv på en sådan nu..
    Din lille prins är bedårande söt!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh den ser helt ljuvlig ut tårtan!
    Ja limemarinerat är gott; har du provat med björnbär? Jättegott!

    Ha en skön midsommar!

    SvaraRadera
  3. Vilken energi du har Maria. Just nu är min på noll, men när jag ser på min lille goding Vincent känner jag mig genast piggare. :-) kram mamma/mormor

    SvaraRadera