Har varit en hektisk dag med bakning, barnpassning, en runda till Malmö, gäster mm så jag är helt slut i batterierna. Men vad gör väl det när jag kan chocka kroppen med dagens godsaker som blev kladdkakecupcakes med nutellafrosting :-D Taaadaaaaa så var man pigg igen :-D
Recept:
50 g smält smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad ca 70 %
Smält smöret och häll i sirap.
Rör försiktigt ihopa ägg och socker(ej fluffigt)
Häll i smör/sirapblandningen och rör om.
Blanda vanilj, bakpulver, kakao o salt.
Sikta ner mjölet o rör om(ej med elvisp)
Smält chokladen och blanda i.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och skeda ner smet i dem(ca 1/2-3/4 av formarna ska vara fylda, inte mer)
Grädda i ca 16 minuter och 175 grader.
Nutellafrosting:
225 g rumstemp. smör
50 g Phiadelphia
1 msk kakao
5-6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
3 msk nutella
Vispa smör(smält det ej) och Phiadelphia fluffigt.
I med kakaon.
I med hälften av florsockret och vattnet.
Rör om och ta i resten av florsockret och nutellan.

Vilka ljuvliga cupcakes! Ser verkligen smarriga ut. Du skulle kunna ställa upp i vilken baktävling som helst och sopa banan med konkurrenterna ;-))
SvaraRaderaKram mamma
Tack, de är redan slut så det får bli nya idag :-D
SvaraRaderaKram
Låter som det skulle kunna bli fika time i helgen. ,-D
SvaraRaderakram mamma