fredag 12 oktober 2012

Chockar kroppen ikväll med ett gott recept

Godkväll eller ja....snart godnatt för min del.
Har varit en hektisk dag med bakning, barnpassning, en runda till Malmö, gäster mm så jag är helt slut i batterierna. Men vad gör väl det när jag kan chocka kroppen med dagens godsaker som blev kladdkakecupcakes med nutellafrosting :-D Taaadaaaaa så var man pigg igen :-D



Recept:

50 g smält smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad ca 70 %

Smält smöret och häll i sirap.
Rör försiktigt ihopa ägg och socker(ej fluffigt)
Häll i smör/sirapblandningen och rör om.
Blanda vanilj, bakpulver, kakao o salt.
Sikta ner mjölet o rör om(ej med elvisp)
Smält chokladen och blanda i.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och skeda ner smet i dem(ca 1/2-3/4 av formarna ska vara fylda, inte mer)
Grädda i ca 16 minuter och 175 grader.

Nutellafrosting:
225 g rumstemp. smör
50 g Phiadelphia
1 msk kakao
5-6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
3 msk nutella

Vispa smör(smält det ej) och Phiadelphia fluffigt.
I med kakaon.
I med hälften av florsockret och vattnet.
Rör om och ta i resten av florsockret och nutellan.


 

3 kommentarer:

  1. Vilka ljuvliga cupcakes! Ser verkligen smarriga ut. Du skulle kunna ställa upp i vilken baktävling som helst och sopa banan med konkurrenterna ;-))
    Kram mamma

    SvaraRadera
  2. Tack, de är redan slut så det får bli nya idag :-D
    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter som det skulle kunna bli fika time i helgen. ,-D
    kram mamma

    SvaraRadera