lördag 20 juli 2013

Gazpacho, svalkande och lätt i sommar

Hej,

Gör varje sommar en väldigt god soppa med lite sting i som ska ätas kall och heter Gazpacho.
Nyttigare och frächare soppa frå man leta efter!
Bjöd några vänner på den förra veckan som förrätt och de tyckte om den och en frågade efter receptet så här kommer det :-)

4 portioner

1 gurka
1 gul lök
1 röd paprika
4 tomater
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk vitvinsvinäger
2 mask grönsaksfond
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olivolja
1/2 msk honung
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
brödkrutonger(köpta eller hemmagjorda)

Mixa alla grönsakerna i en matberedare/mixer.
Tillsätt resten och salta o peppra och låt stå en timme så att smakerna kommer fram.
Servera med brödkrutonger o några basilikablad tex.


Idag är det en helt underbar sommardag i Skåneland och perfekt väder för fallskärmshoppning men jag har så fruktansvärt ont i nacken så det näst bästa väntar.....STRANDEN!

Kram på er

 

1 kommentar:

  1. Den soppan är god!! Min älskade make som använder sin hjärna oavbrutet på jobbet, gillar just laga bl.a soppor. Då skall du veta jag jobbat i 'hundra år' med mat. Mkt bra recept, dessutom om andra hälften lagar..
    Kram,
    Annelie

    SvaraRadera