torsdag 28 november 2013

Julmustkyckling och godaste saffranbullarna ever!

Halloj!

Idag har jag inte suttit många minuter då det varit full rulle i köket.
Har börjat baka lite till julen och fryst in massor av saffransbullar. De är väldigt goda med en fyllning av saffran(såklart) och en röra av rostad mald mandel, rörsocker, kardemumma och smör sedan är de toppade med hasselnötter. Skitgoda rent ut sagt och jag ska se om jag hinner med att skriva ner receptet till er i veckan som kommer.
Testade även att göra en kycklingrätt med julmustsås inspirerad av Linas matkasse.
Gjorde några enstaka ändrigar för lite mer smak.

Jag brynte 3 kycklingfilerer i riktigt smör med salt o peppar som var delade på mitten så de blev tunnare sedan lade jag dem i en kastrull. Där hällde jag sedan i 2 dl julmust, 3 tsk kinesisk soja, 1 dl cremefrech, 1 kycklingbuljongtärning, 2 tsk mald ingefära, salt o peppar och de fick puttra klart i ca 15 minuter. Till det serverades salladskål och salladslök som bryntes sanbbt med lite honung salt o peppar samt bulgur och lingon. Testa det var gott!



Nu ska jag göra lite tårtjobb igen. Ingen rast ingen ro......
Ha en fin kväll!
Kram

2 kommentarer:

  1. Du är så makalöst duktig både på bakning och matlagning :-D kram mamma

    SvaraRadera