fredag 8 november 2013

Dagens tårta och utflykt

Hej!
Idag har jag gjort en helt mjölkfri tårta(den första mjölkfria jag gjort) och den blev mycket god. Den innehåller nötcremesmousse och jordgubbsmousse gjord på sojagrädde, chokladbottnar, smörkräm med skogsbärsmak gjord på Mildas margarin(maken fick agera testsmakare och han märkte ingen skillnad på denna och på den jag gör på riktigt smör)sedan är den täckt med marsipan/sugarpaste.
Ja och jag hoppas ni ser att den ska färeställa Hello Kitty annars har jag misslyckats totalt :-D


Idag har jag haft en riktigt mysig dag med min farmor och vi har gått och shoppat på Vellingeblomman och deras gigantiska julutställning.
Det är vår tradition sedan många år tillbaka.
Blev lunch på Idas café där vi frosade i en räkmacka och laxmacka sedan avslutade vi med vaniljmunkar o kaffe hemma hos farmor.
Fick en massa fint med mig hem, bla en stjärna som ska pryda fönstret i lillprinsens rum, en ljusslinga som ska vara i uterummet, ljus och mycket mer.

Farmor shoppar loss


Ha en trevlig helg!
Kram

3 kommentarer:

 1. Hej Maria! Kan tipsa om en annan grädd ersättning som e mer neutral i smaken om du e intresserad. Mildas mjölkfria margarin e toppen. Ska du byt ut mjölk är havre mjölk toppen o baka med. Kanelbullar tex blir saftigare. Finns bra choklad oxå/ grannen på18

  SvaraRadera
 2. Som vanligt, superfin tårta du gjort. Klart man ser att det är Hello Kitty, annars har man synfel. Oh så mysigt farmor och du har haft det idag, fast det har jag och Vincent också haft :-)) kram mamma/mormor

  SvaraRadera
 3. Hej grannen :-D
  Ja jag har testat att göra en efterrätt för ett tag sedan på havregrädde som blev god men de som ska ha tårtan ville ha med sojagrädde :-)

  SvaraRadera