fredag 7 december 2012

Mina lussebullar med vaniljkräm

Hallå!
Nu är det fredagsmys igen och vad passar bättre än lussebullar med vaniljkräm i till en kopp rykande glögg?! Här kommer en god deg från Arla som jag modifierat lite.

 50 g jäst
100 g Svenskt Smör(inte margarin, alltid riktigt smör vid bakning. Blir 100 ggr godare!)
5 dl 3% mjölk
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
3 påsar saffran, totalt 1,5 g
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Vaniljkräm(egengjord eller på påse och jag använde mig av 2 påsar Marzanpulver som man blandar med mjölk bara)

Garnering: 25 g smält smör
strösocker

Gör så här Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och rör ut. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig(jag använder min kitchen aid med degkrok)
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och gör små bollar av degen. Inte för stora!
Banka ut bollarna platta och lägg 1 tsk vaniljkräm i mitten och nyp ihopa dem igen.
Lägg skarven nedåt i muffinsformar, ställ på en plåt och grädda i ugnen 8-10 minuter, absolut inte längre.
Låt svalna, pensla med smält smör och doppa dem i strösocker.
Färdiga att avnjutas!



Ps Tack för era fina kommentarer i mitt förra inlägg!
Nu börjar livet ljusna igen ;-)

Kram

 

4 kommentarer:

  1. Phew, de ser urgoda ut!!! kanske måste jag göra en omgång till sen, just som vaniljbullar, genialt ju!! KLem

    SvaraRadera
  2. Hehe ja testa det är jättegoda:-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ohh vad de ser mumsiga ut. Kanske man kan få smaka? ;-))
    kram mamma

    SvaraRadera